top of page
saber-ne més

Una mica d'història

L’any 1992, amb la celebració del IV Centenari de l’Aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia, l'Assemblea de Cristians de Reus fa la proposta de crear una centre d’acollida per als més necessitats. Va néixer la CASA FAMILIAR "MARE DE DÉU DE MISERICÒRDIA".

L'edifici, al carrer de l'Hospital, és l'antiga casa que es coneix com el lloc on va néixer Isabel Basora, la pastoreta a qui se li va aparèixer la Mare de Déu, invocada per alliberar a la ciutat de l'epidèmia de la peste a l'any 1592.

Aquest carrer rep el nom per l’antic Hospital que compaginava les tasques sanitàries amb les d’acolliment de pobres i desvalguts.

El 6 de gener de l'any 1841 Mª Rosa Molas, nascuda a Reus, inicia la seva vida consagrada com a religiosa de la caritat, en aquest hospital.

L'any 1849 és destinada a Jesús (Tortosa), per fer-se càrrec de la Casa de Misericòrdia. L'any 1857 funda la Congregació de les Germanes de la Consolació.

El carrer de l'Hospital, situat en el bell mig de la ciutat, al cor de Reus, un carrer que tantes vegades va trepitjar santa Mª Rosa Molas, forma part de les arrels històriques i carismàtiques de les Germanes de la Consolació.

Per ell hi van passar la superiora de l’hospital, sor Lluïsa Estivill i sor Mª Rosa Molas tot creuant les línies del setge a la ciutat de les tropes de Zurbano que bombardejava Reus. Les dos religioses van facilitar l’acord de la fi dels bombardejos, era l’11 de juny de 1843. Fet que es recorda tots els anys a Reus fent memòria i renovant el “vot de poble” en agraïment a la Mare de Déu de Misericòrdia.

bottom of page